Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Помага ли Нинова на ГЕРБ да се върне на власт в София? БСП забрани на Ваня Григорова да работи с ПП-ДБ-СС

11 декември 2023, 15:39 часа • 11776 прочитания

Изпълнителното бюро на БСП прекъсна намеренията на съветниците от столичната организация да водят преговори за обща управленска програма с ПП-ДБ в София.

Това става ясно от решенията след проведено в понеделник заседание на ИБ. От съобщението от партията става ясно, че на срещата е било поканено и ръководството на градската организация на БСП София в лицето на председателя Иван Таков и неговите заместници. Темите на обсъждането са били избора на председател на Столичния общински съвет и проведените разговори между групите общински съветници на БСП и ПП-ДБ.

Социалистите са взели решение за пълна и единствена подкрепа само на издигнатия от БСП кандидат за шеф на СОС Диана Тонова, както и да не се водят преговори за обща управленска програма и да не се влиза в общо управление с ПП-ДБ.

Още: БСП е радикална, хомофобска и антиевропейска партия. Ще има наказания от ПЕС: Петър Витанов в Студио Actualno (ВИДЕО)

Набиване на канчетата?

Решенията на Изпълнителното бюро идват ден след интервю на неуспелия кандидат за кмет и понастоящем общински съветник Ваня Григорова, в което тя обяви, че председателят на СОС трябва да бъде избран след разговори и обединителна програма.

"Работим по документ с ПП-ДБ-СС, но няма да подкрепим Борис Бонев за председател на общинския съвет. Първо трябва да се разберем за програма, а след това да говорим за личността, която ще оглави съвета", подчерта Григорова и допълни, че "ако стигнем до консенсус, ще им се наложи да обсъдим друга личност за председател".

Още: Ваня Григорова: Може да има коалиция с ПП-ДБ в София, но на база принципи

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес