Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Политолог за трусовете в ДПС: Пеевски има трагичната история на наследник

09 юли 2024, 08:56 часа • 2493 прочитания

Всички сме се фокусирали да бистрим отношенията между Делян Пеевски и Ахмед Доган. Но не си задаваме въпроса защо Доган е разпоредели да се гласува против кабинета „Желязков“. Това каза политологът Стойчо Стойчев в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Пеевски да бъде отстранен: Конкретни имена в ДПС го искат според известен журналист

"Ако се позовем на опита от миналото Доган има наистина трагична история по отношение на наследниците си. А Пеевски има трагичната история на наследник - първо трябваше да е наследник на Цветан Василев, след това и на Илия Павлов. Ако ги мислим в такива категории, нищо хубаво няма да излезе. Така че цялата тази мелодрама трябва да я оставим настрана", смята  той.

Стойчев заяви, че в ДПС няма два центъра на власт. "В случая единия лидер говори, а другия мълчи, така че няма два центъра на власт. Единственият център на власт в ДПС е този, който мълчи и той се казва Ахмед Доган. Това е ясно и на хората, и на Пеевски. Независимо какъв финансов ресурс има, Пеевски е слаб. Той и Божков има много пари, явиха се на избори и видяхте какво стана. Т.е. само с пари резултати на избори не се правят".

ОЩЕ: Нова версия: Писмото на Пеевски до европосланиците не било от него

"Вярно е, че когато от една страна имаме човек с пари, а от друга страна човек с идеи и хора. В един момент винаги по-силен е този с хората и идеите, а този с парите свършва. Така че всяка политика е по-силна от всеки бизнес", коментира Първан Симеонов.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес