Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Политолог: Възможна е малка изненада на изборите

09 юни 2024, 19:14 часа
Реклама

Не вярвам да бъдем шокирани, но е възможно някаква малка изненада. Това коментира политологът проф. Антоний Тодоров в изборното студио на БНТ по повод предстоящите резултати от предсрочните парламентарни избори в България.

"Страхувам се обаче, че може и да не достигнат 2 млн. души гласувалите на тези избори, което би било доста критично", коментира проф. Тодоров. 

От своя страна политологът Цветанка Андреева смята, че е възможно да има резултати, които ще говорят за някакви нагласи. 

Според анализаторът Иван Брегов наблюдаваме умора, която ще затвърди това, което е било досега. ОЩЕ: Италиански журналист: В България, Италия и Франция има риск проруски партии да вкарат евродепутати

Ще има ли интрига?

Социологът Боряна Димитрова от Алфа Рисърч коментира, че във всички избори има интриги. 

"Поне две-три интриги има. Първата интрига е избирателната активност. За мен това е реален проблем по отношение на интерпретациите. Сблъсъкът, който наблюдаваме в центъра между водещи политически сили, доведе до дистанциране, въпреки желанието на много хора за промяна", каза Димитрова. Според нея обаче голямата интрига е между кои политически сили може да се сформира управление. 

Нищо няма да разберем

Кънчо Стойчев от "Галъп Интернешънъл" смята, че няма да разберем нищо в 20.00 ч. "Ще видим едни данни, ще видим една подредба, но да не си мислим, че ще разберем всичко. Дни, седмици и месеци ще минат преди това да може да разберем какво точно ще става със страната ни", коментира Стойчев. ОЩЕ: "Ще покълва в ЕС": Милен Керемедчиев за риториката на Фицо и Орбан срещу Украйна

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес