Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Политолог бистри колко силен играч ще е Пеевски на изборите

16 август 2024, 08:24 часа • 1206 прочитания

Политологът Цветанка Андреева се надява политиците да бъдат по-конструктивни по време на предизборната си кампания. Няма да е ясно кой е съюзникът и кой врагът на Делян Пеевски по време на предсрочните парламентарни избори. В момента Делян Пеевски е на първа линия, но той се асоциира в битката с корупцията, коментира тя в студиото на БНТ. 

Още: Първан Симеонов: "Величие" и МЕЧ са на границата да влязат в 51-ото НС

Силен играч ли е Пеевски?

Според нея това, което прави толкова силен Делян Пеевски е, че той не е рейтингов играч за разлика от другите политици. Делян Пеевски може да си сложи главата в торбата и може да прилага натиск. От друга страна има около кръга на Ахмед Доган силна група. Тази битка излиза и засяга цялата политическа система, изтъкна Андреева.

Още: Битка между Пеевски и Доган: Асен Генов за казуса с Вълка

Журналистът Владимир Йончев смята, че изборите ще преминат през партийната битка в ДПС. Това е време разделно, в което е възможно да се променят сфери на влияние. Затова аз очаквам и има много голяма вероятност в следващия парламент да има коалиция, която да осигури мнозинство да се извърши промяна в регулаторните органи и те да бъдат отнети от една част и дадени на друга част в политическото пространство, коментира Йончев. 

Според него на предсрочните избори някои ще прояви слабост, ще загуби, ще му махне хората и един огромен пай ще бъде разделен. 

Йончев се пита кое от двете ДПС-та Горица Грънчарова-Кожарева ще обслужи. 

Още: Изтича срокът за съставяне на кабинета „Грънчарова“

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес