Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Политиците гласуваха: Искат редовно правителство и стабилна България (ОБОБЩЕНИЕ)

27 октомври 2024, 14:30 часа • 1313 прочитания

Политиците излязоха да упражнят правото си на глас в днешния изборен ден. Повечето гласуваха за стабилна и сигурна България. Всички са на мнение, че трябва да има редовно правителство и че хората са се изморили да гласуват толкова често на предсрочни избори.

Главчев: Гласувах за редовно стабилно правителство

Гласувах за това България има нужда от стабилно и редовно правителство, което да спазва Конституцията и законите на страната, и в действията си да се води от интересите на народа. Това каза служебният премиер Димитър Главчев, след като гласува в столичното 5 ОУ „Иван Вазов“.

Надявам се да има редовно правителство, дотегна на всички, и най-вече на избирателите, допълни премиерът.

Румен Радев: Всички искаме да се сложи край на изтощителния маратон от избори

Най-важното днес е да се гласува. Всички искаме да се сложи край на този изтощителен маратон от непрекъснати избори, но за да имаме устойчив и жизнеспособен парламент, за да имаме не просто редовно, а ефективно редовно правителство, което да взема смели решения, и да води страната към осъществяването на национално значими цели, е важно тези две институции - парламент и правителство, да имат съответната легитимност, а всички знаем, че тя произтича от масовото и солидно гражданско участие в изборите. Така че моят призив към българите е да се гласува. Това каза президентът Румен Радев, който гласува в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София.

Има още пет часа до края на изборите, така че това не е малко време, призовавам всеки един да намери тези няколко минути и да излезе и да гласува, каза още Радев.

Рая Назарян: Надявам се на по-висока избирателна активност

В днешния ден е най-важно българите да бъдат активни и да гласуват. Този път трябва да бъде съставено редовно правителство. Това заяви председателят на парламента Рая Назарян, след като упражни правото си на глас.

"България има нужда повече от всякога от сигурност, стабилност и справедливост. Такива резултатите се постигат само с редовно и успешно правителство, което може да отговори на очакванията на гражданите за просперитет, развитие, както и за предизвикателствата, пред които са изправени страната ни и светът всеки ден", каза Назарян.

Тя подчерта, че в днешния ден е най-важно българите да бъдат активни и да гласуват. "Техният вот ще определи бъдещето на страната ни. Надявам се на по-висока избирателна активност, защото това ще повиши легитимността на Народното събрание и ще е индикатор за възвръщане на доверието в политическите процеси като цяло."

Илияна Йотова: Надявам се след изборите да имаме силно правителство

Гласуването намалява тежестта на купуването на гласове. Затова смятам, че днес трябва много внимателно да помислим, и всеки български гражданин да отиде да гласува. Надявам се и че след изборите ще имаме силно политическо правителство - дали то ще се състои от няколко коалиции, това ще решат партиите, които ще влязат в парламента. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която гласува в Софийската професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“.

Нека да видим резултата от изборите, коя ще бъде втора, трета политическа сила, считам, че има възможност за преговори и ясно очертана програма, и най-вече силни хора - лидери. Когато едно общество трябва да излезе от криза, трябват силни лидери, а не хора, които тепърва да ги опознаваме кои са и що са, каза още Йотова.

Борисов: Хората искат да има правителство, сигурност и стабилност

През тази кампания обиколих много областни градове и села. Хората искат да има правителство, сигурност и стабилност. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който традиционно гласува в 78 СУ „Христо Смирненски“ в Банкя.

Кирил Петков: Гласувах за продължаване на антикорупционната политика без компромис (ВИДЕО)

Гласувах за продължаване на политиката по повишаване на доходите и пенсиите, за младите семейства, които да имат шанс да си отглеждат децата в България, за младите хора, които искат да останат в България да учат; за здравеопазване без доплащания; продължаване на антикорупционната политика без компромиси. Това каза съпредседателят на ПП Кирил Петков, който гласува в 133 СУ “А.С. Пушкин” в столицата.

Това е единствената работеща формула в този момент, защото при това високо недоверие между партиите, това е решението за България да върви напред, но без да се правят компромиси с антикорупционната политика, допълни Петков.

Костадин Костадинов: Ако днес българският народ не излезе да гласува, убива бъдещето си

Имаме изключително ниска избирателна активност. Ако днес българският народ не излезе да гласува, убива бъдещето си, децата си, убива България. Това заяви лидерът на Възраждане Костадин Костадинов.

Довечера е възможно да видим една катастрофирала държава, в която с 50 000-60 000 купени гласа може да се влезе в парламента. Хората не са разочаровани, а отчаяни, хората не вярват, че ще има промяна, каза Костадинов.

Ахмед Доган: Гласувам за свободата и сигурността на гражданите

Искам да гласувам за свободата и сигурността на всички български граждани за по-добра и успешна България, заяви преди да гласува почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

Днес става въпрос за България, въпросът е много сериозен за бъдещето на България. Глас народен - глас Божи, каза още Доган.

Делян Пеевски: Гласувах за една по-добра България, с ново начало за хората

Гласувах за една по-добра България с ново начало за всички. С грижа за хората и намиране на съгласия, в името на надеждите на хората. Това заяви председателят на ДПС и водач на листата на “ДПС - Ново начало” за Благоевград и Хасково Делян Пеевски в секцията в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в родопското село Бабяк, община Белица.

Атанас Атанасов: Има шанс за правителство

Има шанс да бъде създадено правителство, заяви съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов, който гласува в Националната търговско-банкова гимназия в София. Днес се решава съдбата на управлението на България, заяви Атанасов, след като пусна бюлетина от машината и призова избирателите да излязат днес и да гласуват.

Денков: Като не гласуват, хората дават безплатен бонус на тези, които купуват гласове

Много хора си мислят, че като не гласуват, наказват политиците. Всъщност, е точно обратното – като не гласуват, хората дават безплатен бонус на тези, които купуват гласове, т.е. тези, които открадват техния вот. Това заяви Николай Денков след като упражни правото си на вот.

Денков подчерта, че няма смисъл да се обсъждат въпроси, свързани с това дали ще има правителство, преди да са излезли резултатите, защото "само ще гадаем". Денков посочи, че има най-различни социологически проучвания, но това, което очаква, е хората да отидат и да гласуват. "Както се казва – глас народен, глас Божий. Аз вярвам, че хората в България са разумни, те имат практически усет за това какво е важна за тях, така че в края на краищата ще намерим правия път", допълни той.

Атанас Зафиров: Гласувах, за да върнем държавата на хората

Гласувах, за да върнем държавата на хората, защото трябва ясно да кажем, че всеки глас е важен и всеки трябва да упражни правото си, за да не позволява друг да решава вместо него. Това заяви председателят на Обединена левица Атанас Зафиров след като гласува.

Гласувах, защото България се намира в тежка политическа, икономическа, социална и морална криза. Време е за решение и да построим една по-различна България, заяви Зафиров.

Георги Георгиев: Нека гласуваме, за да не оставяме някой друг да определя съдбата ни

Гласувах, за да може България да има стабилно управление през следващите 4 години. Това заяви кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, след като упражни правото си на глас.

Нека гласуваме, за да не оставяме някой друг да определя съдбата ни. Аз гласувах, направете го и вие, призова Георгиев.

Надежда Йорданова: Гласувах за конкурентна и просперираща България

Гласувах за конкурентна и просперираща България. Това заяви кандидатът за депутат от ПП-ДБ Надежда Йорданова. Тя призова всички български граждани да гласуват, за да има България европейска перспектива. 

Ивайло Вълчев: Крайно време е България да има работещо правителство

„Крайно време е България да има нормално работещо правителство“, обяви Ивайло Вълчев, зам.-председател на „Има такъв народ“ и евродепутат, след като гласува в София. Гласувах за това да спра през 6 месеца да отговарям на въпрос за какво съм гласувал, уточни той.

„Крайно време личните интереси и егото да отстъпят на заден план пред това от какво има нужда страната ни“, коментира още Вълчев. По думите му всички политици са наясно какви са проблемите на страната и какви трябва да са бързите решения. 

Асен Василев: Излезте и гласувайте да не стоим в блатото

Асен Василев упражни правото си на глас в родния си град Хасково. Той гласува с машина. "Искам да призова всички български граждани да излязат и да гласуват. Това е не само право, но и дълг. Ако искаме по-високи доходи, по-добро образование, по-добро здравеопазване, единственият начин да го заявим е с нашия глас днес", подчерта той.

"Гражданите решават дали България ще продължи да върви напред към Европа, или ще си стои в едно блато, от което трудно се измъкваме", допълни Василев.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес