Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петър Витанов към Нинова: Европейските социалисти не сме джендъри

12 май 2023, 10:59 часа • 1538 прочитания

Социалистите в ЕП не искат да ни вземат децата. Тук не сме събрани джендъри.

Това заяви евродепутатът Петър Витанов, по време на "Форум за прогресивни леви решения", организиран от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП, предава репортер на Actualno.com.

"Всички в Европа се борят за прогресивно облагане. Трябва да ги променим по начин, който да доведе до повече справедливост", подчерта той.

ОЩЕ: Станишев за БСП: С единия крак е в Еропа, с другия - при Орбан

Иначе Форумът е по инициатива на самия Витанов. На събитието присъстват стотици видни социалисти от цялата страна, сред които Сергей Станишев, вицепрезидентът Илияна Йотова, министрите Атнас Пеканов, Явор Гечев, Крум Зарков, областни управители, кметове и бивши депутати. Целта на събитието бе да се обсъдят прогресивните идеи за намаляване на неравенствата, достойно заплащане и битката с цените в основен акцент в дебата по приемането на бюджета.

"Започва подготовката за местните избори и е време в кампанията да се върнат политиките. А левите са най-близо до хората. Отстояването на нашите ценности – човешките права, демокрацията, свободата на словото и върховенството на закона ще напомни, че те не са монопол на десницата", споделят още левите хора.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес