Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петър Витанов, БСП: Това, че в листите няма знакови социалисти, е притеснително

24 септември 2024, 19:58 часа • 458 прочитания

Националният съвет на БСП се събра на заседание в централата на партията, за да подреди листите и да приеме платформата на коалиция "БСП - Обединена Левица" за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. Бившият евродепутат Петър Витанов заяви в студиото на "Още от деня" по БНТ, че няма отношение към реденето на листите.

Предложенията се правят от тясното ръководство и се предлагат на членовете на Националния съвет. Това, че в листите няма знакови социалисти, от една страна е притеснително. Може би се прави опит да се ангажира периферия, хора, които са напуснали БСП и са основавали собствени партии през годините, подчерта Петър Витанов.

Още: "Не мога да спя без нея": Петър Витанов за реденето на листите на БСП без Корнелия Нинова

Винаги има недоволни след процеса на редене на листите. Когато политическото представителство се свива и потенциалните участници в следващия парламент са все по-малко, все повече хора са недоволни, допълни той. И обясни, че в БСП продължава да има проблеми:

"Защото никога един проблем не може бъде персонифициран с едно име. Защото хората, които очакваха качествена промяна, не я виждат в рамките на това ръководство, а тези, които бяха в един екип с днешните управляващи, ги възприемат за предатели", каза той.

Още: Петър Витанов: Ако БСП стане патерица на ГЕРБ, ще е последният път, в който влиза в парламента

Витанов заяви, че му е трудно да сметне, че резултатът на БСП ще бъде много добър. При положение, че има начело хора, които до скоро са носили букетите на Нинова и са казвали "да" за всичко. Лявото има нужда от своето представителство и е редно БСП да се представи добре на тези избори, посочи още Витанов.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес