Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петков за Северна Македония: Целият Европейски съюз застана на страната на България (ВИДЕО)

26 септември 2024, 12:22 часа • 1004 прочитания

Реално целият Европейски съюз застана на страната на България и Северна Македония трябва да реши иска ли да приеме българите в Конституцията си или пътят ѝ към Европа се затваря. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков относно решението на Европейския съюз (ЕС) Албания да бъде отделена от Северна Македония по пътя за присъединяване към ЕС. 

"Времето показа, че споразумението, което направихме по време на нашето правителство - "френското предложение", се оказа много добро за България", каза той.

Той изрази надежда, че Северна Македония ще преосмисли позицията си, защото това, което се случва в момента, е, че Албания се откъсва от тях и ще продължи пътя си по-бързо. Още: Борисов: Тактиката на Северна Македония е ние да излезем виновни (ВИДЕО)

Равносметка

Петков направи и равносметка на 50-ото Народно събрание. "Този парламент беше един парламент на разпадащите се партии. Реално видяхме разпад в ДПС, имаше проблеми в БСП, "Величие" и реално изгубихме историческо време", посочи той.

"Другото, което се видя, е, че ГЕРБ не искат да се борят с корупцията, дори това да коства 10 млрд. лева на България," смята Кирил Петков и добави:

"Надеждите ми за следващия парламент са да се осъзнаят, че старите корупционни модели няма как да продължат в европейска България, рано или късно се пропуква старата система и трябва да отидем напред".

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес