Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеевски си изпуска нервите: Обиди към ПП-ДБ, заплахи към Румен Радев (ВИДЕО*)

24 юли 2024, 10:04 часа • 8772 прочитания

Председателят на ДПС Делян Пеевски, за чиято оставка призова почетния председател на движението Ахмед Доган, изглежда си изпуска нервите - той изсипа обиди по адрес на ПП-ДБ и заплаши президента. 

Как започна всичко?

Повод за думите му бе докладът на временната комисия за "Митниците", която в миналия парламент се занимаваше с казуса с Живко Коцев и снимките му с контрабандисти, пудели и пачки с пари. Припомняме, че тази сутрин Пеевски обяви, че го изпраща на прокуратурата. Още: Атаките на Пеевски към Радев - кой какво цели? Анализ на Добромир Живков (ВИДЕО)

"Изпратих доклада, защото с изненада научих, че това въобще не е изпратено на органите. Не трябва да забравяме скандалите с пачките, с пуделите на ПП-ДБ. Наблюдаваме, че отново те се опитват да се ребрандират като антикорупционна партия. Най-корупционната коалиция в България ще обяснява след всичките пачки на Рашков, на Кирил, на Асен на цялата им група", каза Пеевски. 

Обиди и заплахи

Пеевски заговори за чадър над ПП-ДБ и президента Радев, обещавайки, че тепърва ще разкрива как са потулени делата на цялата коалиция ПП-ДБ и "техния баща" Радев. 

"По "Лукойл" да се случва? Да се случва нещо по натиска над министър Йоловски от Кирил Петков и Божидар Божанов - новото лидерче, което се опитват да ребрандират на тази партийка. Също искам да знам - Христо Иванов - Шехеразадата - колко срещи има с шефа на съда и колко срещи с главния прокурор. Този път не на мазно кафе, а на уиски и фъстъчки", продължи с обидите Пеевски. Още: "ДПС без Пеевски": Близки до Доган щурмуват централата на партията (ВИДЕО)

Истинската причина за обидите

От ПП-ДБ нарекоха изпращането на доклада "нескопосан метод", с който според тях той се опитва да прикрие проблемите, които има в ДПС.

Акад. Николай Денков изтъкна и друга причина за поведението на Пеевски, а именно - искането за изслушването му в комисията за Нотариуса и "Осемте джудета".

"Интересно е защо Пеевски заедно с ГЕРБ провалиха заседанието на комисията в момента, в който се появи информация, която свързва името на Пеевски с фалита на КТБ. Пеевски се опитва да отклони вниманието от истинския му проблем. Моят призив към него е да се яви в комисията, да разкаже и да видим неговата версия. Тогава ще видим кой какво има да крие", каза още Денков. Още: "Хората ни в ДПС получават страх, вместо уважение": Илхан Кючук с прогноза кой ще надделее в партията

Денков заяви още, че ПП-ДБ нямат притеснения за доклада на комисията за "Митниците". "Досега няма повдигнато обвинение или поне не се е чуло за такова, свързано с контрабанда по отношение на "Митниците". Асен Василев няма какво да крие и няма от какво да се притеснява", добави още той.

*Въпреки многократните обещания на властимащи, че интернет връзката в сградата на бившия Партиен дом и настоящо Народно събрание ще бъде оправена, това и досега не се е случило - откакто парламентът се помещава там. Извиняваме се за по-бавната визуализация на видеокадри.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес