Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеевски ще е член на две комисии в НС, БСП взима една

10 май 2017, 12:00 часа • 3982 прочитания

Депутатът от ДПС Делян Пеевски ще бъде член на икономическата и земеделската комисии в парламента. Това решиха народните представители при приемането на състава на комисиите в Народното събрание.

Припомняме, че при избирането на министъра на икономиката Емил Караниколов се появиха съмнения, че е предложен именно от Пеевски.

Иначе гласуването на комисиите мина без изненади. ГЕРБ взима председателството място в бюджетната и в правната комисия. Заместници на Менда Стоянова в Комисията по бюджет и финанси ще бъдат Диана Йорданова (ГЕРБ), Георги Търновалийски ("БСП за България"), Николай Александров ("Обединени патриоти") и Йордан Цонев (ДПС).

Заместник-председатели на Комисията по правни въпроси ще бъдат Десислава Атанасова от ГЕРБ, Филип Попов от левицата, Христиан Митев от Обединените патриоти и Хамид Хамид от ДПС.

"БСП за България" оглавява Комисията по икономическа политика и туризъм. Заместници на Петър Кънев ще бъдат Даниела Савеклиева (ГЕРБ), Маргарита Николова ("Обединени патриоти") и Адлен Шевкед (ДПС).

Очаквано бившият ресорен министър Делян Добрев от ГЕРБ оглавява Комисията по енергетика, а негови заместници са Валентин Николов от ГЕРБ и Таско Ерменков от "БСП за България".

Искрен Веселинов от "Обединените патриоти" ще ръководи Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, а зам.-председатели са Петя Аврамова от ГЕРБ, Дора Янкова от "БСП за България" и Пламен Христов от "Воля".

Десислава Танева от ГЕРБ е председател на Комисията по земеделието и храните, а нейни заместници са Димитър Гечев от ГЕРБ, Светла Бъчварова от "БСП за България", Йордан Апостолов от "Обединените патриоти" и Бюрхан Абазов от ДПС.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес