Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеевски предизвика Радев: Който има смелост, да се яви на избори

19 юли 2024, 08:12 часа • 3947 прочитания

Имунната система на демокрацията сработва през избори. Който има смелостта - да се яви в битка за доверието им. Това заявява съпредседателят на ДПС Делян Пеевски в позиция, изпратена до медиите.

Според него това е начинът да се справим с обърканите представи, на когото и да е, за ролята и мястото му.

ОЩЕ: Пеевски сравни Радев с мажоретка: Да вземе да кацне и да даде втория мандат

"Инсталирането в българската политика от Решетников на зависими фигури като Радев и възможността те безпрепятствено да си присвояват правото да поставят диагнози, показва тежкото объркване в разбирането за функционирането и отговорността на институциите, ролята на президентската институция и нейния временен обитател в парламентарната република", . Имунната система на демокрацията обаче сработва през вота на българските избиратели. Това е начинът да се справим с обърканите представи, на когото и да е, за ролята и мястото му", се казва още в позицията му.

Вчера Пеевски разкритикува президента, че вместо да обяви как ще действа с мандатите, лети над София. "Да вземе да кацне този човек и да вземе да даде втория мандат", заяви санкционираният по закона "Магнитски" политик.

ОЩЕ: Радев обяви как ще постъпи с втория мандат, атакува Пеевски за думите "слез от самолета"

Радев му отговори, като каза: "Инсталирането на тежко компрометирани фигури като г-н Пеевски и възможността те да си присвояват безпрепятствено правото да се определят за евроатлантици, да раздават правосъдие наляво и надясно, да се превръщат в морални стожери, показва, че нашата политическа система е тежко заболяла. И начинът да я възстановим, е чрез радикална хирургия. Скалпелът е в ръцете на българските избиратели, когато дойдат избори".

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес