Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеевски пак контролира сайта на ДПС

30 юли 2024, 10:16 часа • 1078 прочитания

Делян Пеевски си е върнал контрола над сайта на ДПС, показва справка на Actualno.com в сайта на движението

Битката за интернет страницата е отражение на напрежението в партията, започнало с поисканите от почетния председател на ДПС Ахмед Доган оставки на Делян Пеевски и обкръжението му, последвало с изключването на 17 депутати от парламентарната група на движението и превръщането й от втора в четвърта политическа сила, което я лиши от втория проучвателен мандат. 

Битката за сайта

Борбата за информационните канали на ДПС започна на 11 юли, когато официалният сайт на партията претърпя значителна промяна - всички новини, свързани с Пеевски, бяха изтрити, а вместо тях бяха публикувани писмото на Доган и съобщение от телевизионно участие на Хасан Азис.

Впоследствие се появи нов домейн - dpsbg.eu, очевидно контролиран от екипа на Пеевски.

От вчера прави впечатление, че старият сайт на ДПС отново е под контрола на Пеевски. Изтрит е призивът на на почетния председател Ахмед Доган за оставките на Пеевски.

За сметка на това е публикувано интервю на Илхан Кючюк от 2023 г., в което той казва, че Пеевски се е доказал като естествен лидер, който генерира доверие и подкрепа. Припомняме обаче, че още в началото на кризата в ДПС Кючюк мина в  така наречения лагер на Доган. 

Кой е председател на ДПС?

ДПС има двама председатели в лицето на Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров. Секцията за председател на ДПС в сайта обаче отново дава грешка. 

ДПС във "Фейсбук"

Страницата на пресцентъра на ДПС във "Фейсбук" все още е под контрола на почетния председател на партията, защото там се разпространяват позиции на изключените от групата на движението депутати от лагера на Доган, които наричат себе си "ДПС без Пеевски". ОЩЕ: "ДПС без Пеевски": Близки до Доган щурмуват централата на партията (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес