Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеевски да бъде отстранен: Конкретни имена в ДПС го искат според известен журналист

09 юли 2024, 07:53 часа • 7526 прочитания

До такава степен са изнервени всички в ДПС, че използват всички ченгеджийски номера. Продължават да лепят петно на партията и това рефлектира върху българския политически елит. Toва заяви журналистът Илхан Андай пред БНТ за ситуацията в ДПС.

Още: Нова версия: Писмото на Пеевски до европосланиците не било от него

Той посочи, че в нито един момент не е било застрашено почетното лидерство на Ахмед Доган. Симпатичният на Доган е бил Пеевски, наричайки го феномен, отбеляза Илхан Андай. Но той изрично посочи, че има няколко души, които искат Пеевски да излезе от ДПС - Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Илхан Кючюк.

Математиката за отстраняването на Пеевски не излиза

По думите на Андай, Пеевски считал, че за да може ДПС да влезе във властта, трябва да отпаднат 4-5 души, които са бариера пред регионите за потенциален нов електорат и приканване на бившите избиратели на ДПС отново да се завърнат.

"Днес вече е време Доган да напише обръщението си (да го фейсбукизира) за втория мандат, защото в момента неговият човек Джевдет Чакъров прави всичко възможно да блокира преговорите (с Пеевски). В момента Доган само шушне на Рамадан Аталай, Джейхан Ибрямов и Чакъров и се бави или защото очаква градивен разговор с Пеевски, или математиката за неговото сваляне не се получава", коментира Илхан Андай.

Няма война между Пеевски и Доган

Той добави, че за война между Пеевски и Доган не може да се говори, тъй като такава няма. Опитват се да вкарат Доган в големия конфликт, смята Ихлан Андай. Сега се опитват да приложат единствения план за пирова победа и отстраняване на Делян Пеевски. В момента се говори за оцеляване на едни оцапани хора, които се опитват да проведат централен съвет на етническа основа, посочи още Андай.

„Богатеещите на гърба на партията вадят етническата карта, а онези играят ва банк и не могат да видят колко надолу дърпат партията“, каза още Илхан Андай.

Още: Бургаската депутатка от ДПС: Караха ни да подписваме бели листи, не знаехме, че изключваме зам.-председателя

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес