Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Партия ДЕОС изключи председателя си Виктор Лилов

15 май 2017, 09:43 часа
Реклама

Председателят на партия ДЕОС Виктор Лилов е бил изключен от нея. Това съобщава самият той във Facebook.

"ДЕОС всъщност се уплаши да се превърне от затворен клуб в истинска политическа партия. В истинска либерална партия. Това е моята тъжна констатация. Тъжна не за собственото ми изключване, основано на недоказани "намерения" (невинен до доказване на противното не е принцип, прилаган в тази организация), а заради това, че отново общността, с която споделяме общи принципи, няма (за пореден път) адекватно политическо представителство. Няма критична маса, при това дори не критична маса от либерали (това би било невероятен прогрес за обществото ни), а критична маса от демократи", пише той.

По думите му неговото изключване е "другарски съд над враг с партиен билет", но не става ясно какви са причините той да бъде отстранен.

"Аз очевидно няма как да вървя напред с подобна организация, дори и да не бях изключен. Това, че не съм част от едно затворено общество, всъщност ме направи свободен човек отново. Онези "деоски" принципи ми бяха запушили устата, а ако все пак нарушавах някой, то цензурирахте това, което съм публикувал, или ме заплашвахте в "деоските" си чатове с "неписаните си правила".

"Радвам се, че вече нямам ангажимент с вас. Атмосферата беше тягостна и мрачна, като в първична партийна организация... или секта", завършва той.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес