Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пародия: Нов сайт осмя Делян Пеевски и "новото" му начало (СНИМКИ)

04 август 2024, 18:55 часа • 5018 прочитания

В интернет пространството тази неделя, 4 август, се появи пародиен сайт novonachalo.com, който иронизира съпредседателя на ДПС Делян Пеевски.

„Заедно! Ново начало за нас! Ново начало за хората!“, гласи огромният лозунг на светлосин фон заедно със снимка на санкционирания по глобалния закон „Магнитски“ политик.

Посланието отдолу е с нова доза ирония – измислени думи на Пеевски: „Приятели, имаме нужда от ново начало, за да покажем, че времената са други и старото няма вече място сред нас. Знам, че е възможно да го постигнем. Щом аз съм минал много пъти през нови начала и винаги ми е провървявало, и сега ще можем да го направим“.

Това е препратка към думите му „Никой не може да спре новото начало“, изречени на 10 юли в отговор на призива на почетния председател на ДПС Ахмед Доган Пеевски да подаде оставката си.

Оттогава насам движението се разцепи на два лагера, включително и парламентарната група, в която независимите народни представители, подкрепящи Доган, са повече от титулярните депутати на ДПС, останали зад бившия шеф на ДАНС.

Екипът на Пеевски и брояч за санкциите

Пеевски е представен от авторите на сайта като "успял млад мъж и феномен". В екипа му - според пародийната платформа - влизат "финансовият съветник" Йордан Цонев, "медийният съветник" Валерия Велева и "експертът по вътрешни работи" Калин Стоянов - настоящият МВР министър.

"Оперативните работници на терен" са:

В сайта има раздел активности, където има новини за ударната смяна на областни управители, за спирането на съдебната реформа и т.н.

А малко по-надолу брояч отчита над 209 милиона щатски долара от санкциите срещу Пеевски. Фигурира и бутон "Дари".

Снимки: novonachalo.com

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес