Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Паргов: Билетът в София дълго време ще остане 1 лев

25 април 2016, 12:22 часа • 904 прочитания

Според общинския съветник от БСП и лидер на социалистите в София Калоян Паргов сагата с увеличаването на цената на билета за градския транспорт ще се проточи дълго време. Това мнение изрази той след днешното заседание на транспортната комисия в СОС.

„Дотогава софиянци ще се возят в градския транспорт на цена от 1 лева“, отбеляза още социалистът. По думите му граждани са готови да сезират Административния съд по случая, а групата на БСП-София внася днес искане до областния управител да върне решението на СОС.

Той уточни, че ако областният управител се произнесе в 7-дневен срок и уважи искането, решението за по-скъпо билетче ще бъде отложено. Гражданите пък могат да обжалват увеличаването на цената на билета пред съда в 14-дневен срок от датата на решението на СОС – 21 април.

Относно оставките на зам.-кмета по транспорт Любомир Христов и в Центъра за градска мобилност (ЦГМ) Паргов отбеляза, че мигновената реакция на столичния кмет Йорданка Фандъкова е доказателство, че групата на БСП-София е била права за това какво се случва със столичния транспорт и аргументите на левицата против поскъпването на билетчето за градския транспорт.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес