Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пак силен сигнал от БСП, че иска правителство с мандата на ИТН: Говори Кристиан Вигенин

29 юли 2024, 07:59 часа • 1105 прочитания

Нищо не е обречено и нищо не е приключило, докато не приключи. Това заяви бившият външен министър Кристиан Вигенин, който е едно от силните лица на БСП.

Според Вигенин, всичко ще се изясни след разговор с ИТН - партията на Слави Трифонов ще вземе третия мандат за съставяне на правителството, в рамките на 50-тия парламент. На база резултатите от този разговор ще се свика Национално събрание на социалистите, за да се вземе решение: Радев дава третия мандат на "Има такъв народ"

Същевременно Вигенин призна пред БНТ, че не се знае кой всъщност притеснява БСП - заради съдебната битка в партията, поради която всъщност още не е ясно кой е председател и кой контролира социалистите. Но това щяло да бъде решено до времето, в което да се реши ще има ли правителство: Корнелия Нинова: Водих битки на много фронтове

Бившият външен министър подчерта и, че и в политическото ляво няма големи различия в различните формации. Той неглижира факта, че най-значимите формации в "лявото обединение" са на бивши силни фигури в БСП. Същевременно Вигенин отрече, че само Корнелия Нинова пречела на лявото обединение: БСП готви голямо ляво обединение на Бузлуджа

До момента не сме стигнали до листите, това е много далечен въпрос, каза Вигенин.

За финал той сподели мнение - решението на Конституционния съд за конституционните промени е правилно и че поправките са "сбъркани".

Иван Иванов, БСП: Ще направим всичко необходимо третият мандат да бъде реализиран

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес