Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Овчаров с остра атака срещу министъра на енергетиката

19 ноември 2014, 19:17 часа • 18258 прочитания

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова е назначена заради прекратяването на проекта АЕЦ „Белене“. Това заяви бившият ресорен министър Румен Овчаров. Според него ако в проекта е имало някакви нередности, Петкова е можела да ги изкара наяве, защото вече е участвала в комисията, разглеждала документите му.

"Тя като Кличко и Пулев ли се изживява? В кой рунд ще ме нокаутира – първия, втория, третия? От какво да се страхувам?“, коментира още в ефира на bTV Овчаров. Според него сегашния министър е имала поръчка и я е изпълнила.

Бившият министър от кабинета "Станишев" беше категоричен, че само с ревизии няма да се промени нищо в сектора. Нужни са и компетентни действия. Те обаче случват трудно, тъй като през последните 7-8 в енергетиката влизат само "някакви герои с нулева компетеност". Те идват и започват да търсят престъпника, търсейки своето място в преразпределенито на средства.

Те обаче са свършили и скоро ще се чудим откъде топлофикациите ще плащат за газа, какво ще прави НЕК, как "Булгаргаз" ще плаща за руския газ и тн, категоричен беше Овчаров. Според него целият този "миш маш" остава встрани от общественото мнение. 

Овчаров се счита, че единствената полза от разделянето на мегаминистерството на икономиката, енергетиката и туризма, е, че така икономическото развитие се поставя като приоритет. „Не бих разглеждал министъра на икономиката и енергетиката като главния диспечер на България. Защото досега така гледаха на него“, допълни бившият министър.

Според него „за кабинета ще бъде решаваща не есента на тази година, а пролетта на следващата“. Случващото се в момента беше определено като закачки по пътя. За да няма задълбочаване на проблемите, беше препоръчано министърът на енергетиката да се заеме с решаването на проблеми, а не с търсене на компромати.

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес