Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отложиха принудителното въвеждане на НСА в имота край Равда

26 март 2014, 14:17 часа • 12460 прочитания

Принудителното въвеждане на НСА от съдия-изпълнител в имот от 2,66 дка край Равда, на който има построен апартхотел, бе отложено с три дни, съобщи БГНЕС.

Частният съдия-изпълнител Наско Георгиев поясни, че това се налага, защото хотелът е прехвърлен от "Империал Бул Тръст" на друга фирма, "Акрутия Инвестмънт" през април 2012 г. Самият юрист е разбрал за промяната наскоро. Делото във Върховния касационен съд, по което магистратите се произнасят в полза на Националната спортна академия обаче, е заведено от НСА срещу "Империал", което се явява фактически старият собственик.

Съдия–изпълнителят отложи принудителния въвод и даде на новите собственици тридневен срок, в който могат да обжалват изпълнението на заповедта пред Районния съд в Бургас.

Десетки студенти от НСА присъстваха на място, развяващи знамена на академията и на България. Младите българи обявиха, че са разочаровани от случилото се.

Припомняме, че Националната спортна академия трябваше днес да влезе принудително във владение в терен в Равда, попадащ на територията на учебната база. Това се случва след решение на Върховния касационен съд. Казусът между академията, инвеститори и реститути вече се точи повече от 10 години. Строителството на метри от морето започна преди около 2 години, когато студенти се опитаха да спрат багерите, стигна се и до физически сблъсъци.

Ръководството на академията атакува инвеститора в съда и така се стига до решението на Върховния касационен съд, който им признава правото на владение върху 2 дка 660 квадратни метра, като част от тяхната база. На част от терена, обаче, почти е построен апартхотел, текат довършителни дейности, а над 40 апартамента вече са продадени.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес