Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Опозицията с нов вот на недоверие срещу властта

08 ноември 2023, 10:44 часа •
Реклама

БСП внесе вот на недоверие с подписите на "Възраждане", ИТН и Радостин Василев. Темата на вота е неспособността на правителството да осигури националната сигурност и отбраната на страната. 

Защо са избрали тази тема?

"Избрахме тази тема, тъй като тя най-ярко илюстрира неспособността на това правителство да отговори на предизвикателствата на страната. Правителството вместо да осигурява стабилност и спокойствие, съпътвства и способства тези кризи да ни засегнат пряко", коментира Атанас Зафиров от БСП. ОЩЕ: Нинова: В сглобката е доста напрегнато (ВИДЕО)

Той разкритикува оградното съооръжението на границата с Турция, като посочи, че то илюстрира състоянието на националната сигурност. Зафиров посочи още като мотив кадровата немощ в Българската армия, както и изпразването на способностите на българските въоръжени сили в полза на чужди сили, както и че българския военно-промишлен комплекс оставен настрани от процесите по модернизация на армията. ОЩЕ: Армията започва ремонт на оградата по границата

Новите бойни машини за армията

Зафиров обърна внимание и на решение на Министерски съвет за подписване на договор за новите бойни машини страйкъри, взето преди това на парламента, което според него е в противоречие на закона. 

"Нюбладаваме нов епизод от това как поредно българско правителство се откупува, за да продължи да управлява", коментира Цончо Ганев от "Възраждане". ОЩЕ: Тошко Йорданов прати ПП-ДБ да носят кафе на Доган

Какво предстои по вота?

По вота на недоверие предстоят дебати и гласуване, което ще се проведе в друг ден. За да е успешен, е нужно за него да са гласували повече от половината народни представители, а именно 121. Това е вторият вот на недоверие към кабинета Денков - Габриел. Първият беше преди месец и не успя да мине. ОЩЕ:  Кабинетът "Денков" оцеля, ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС отхвърлиха вота на недоверие (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес