Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Опитва ли се Борисов да се отърве от прегръдката на Пеевски чрез президента, за да спаси кожата?

21 юни 2024, 15:41 часа

"Очевидно е, че Бойко Борисов се опитва да се отърве от прегръдката на Пеевски като е започнал да работи с президента, за да спаси кожата. Опитва се да сключи сделка със съветския дявол и да прати човекът в България с най-отявлените антиевропейски и антинатовски възгледи да ни представлява. Аз разбирам, че да си между Радев и Пеевски не е много приятно, но, както се казва в любимия стар виц: "да бяхте помислили за това по-рано, госпожо".

Реклама

Това написа в профила си в социалните мрежи депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Елисавета Белобрадова. Тя коментира решението на служебното правителство на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон освен премиерът Димитър Главчев, да отиде и президентът Румен Радев.

Още: Бориславова: Борисов тъжи по неприетите закони по ПВУ - забравил е вече, че преди два месеца с Пеевски лично ги блокираха

"Изненадващо днес Борисов къде завоалирано, къде ачик-ачик направо си предложи Радев да отиде. Днес на председателски съвет в Народното събрание ГЕРБ отново направи това предложение. Затова е редно да обърнем внимание на няколко неща. Първо, нашият мишест президент не пожела да удостои с присъствието си срещата на представители на НАТО в България и се скри в Унгария да прави Европа great again с Орбан. Той, като един съвременен Ленин, би отишъл в Полша, но вероятно в Полша щяха да го бият, ако го видят", посочва Белобрадова.

"Второ. Очевидно е, че Бойко Борисов се опитва да се отърве от прегръдката на Пеевски като е започнал да работи с президента, за да спаси кожата. Опитва се да сключи сделка със съветския дявол и да прати човекът в България с най-отявлените антиевропейски и антинатовски възгледи да ни представлява. Аз разбирам, че да си между Радев и Пеевски не е много приятно, но, както се казва в любимия стар виц: "да бяхте помислили за това по-рано, госпожо", заявява депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България".

Още: Борисов е натъжен заради кокошкарските истории в парламента (ВИДЕО)

"Трето, другите партии, които подкрепят ГЕРБ, са БСП и "Възраждане". Сами си направете изводите. Отчаянието, което демонстрира Борисов, е плашещо за България, защото Срещата на върха на НАТО е един от най-важните политически форуми в такъв момент, който да представлява политиката на България. Тя може да реши бъдещето на континента и на света, както и мястото на България в едно евентуално ново разделение с желязна завеса. Да изпратим човек, който работи против националните интереси на България и който се снима като идола си от кръста нагоре, би било грешка, която после няма поправяне. Присъствието на Радев и неговото легитимиране като лидер може и да е началото на пътя по разрушаване на парламентарната република. Инак, ние знаем какво се опита да направи Главчев в казуса Сребреница. Знаем, но се надяваме, че спазвайки правилата, по които се управлява страната, ще му се внуши достатъчно ясно, че място за колебание на коя страна сме, няма. Надяваме се все още, че всички граници на национално предателство не са преминати", пише още Елисавета Белобрадова.

Още: Готви се "кабинет на персоналната безотговорност": Асен Генов в "Студио Actualno" (ВИДЕО)

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес