Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Огнян Минчев: Руската армия постига победи като изравнява със земята

08 март 2022, 08:41 часа • 15357 прочитания

Има много сериозна опасност от ескалация на напрежението в Украйна. Руската армия постига победи като изравнява със земята. Това заяви в ефира на Нова телевизия проф. Огнян Минчев.

"В Украйна първите стадии на войната бяха ограничени. Ако още няколко седмици руската военна инвазия не покаже резултати, военните действия ще ескалират, за да може Русия да постигне победа, но това ще стане чрез „изравняване със земята“, каза той.

Попитани може ли да бъде използван ядрен арсенал в този конфликт експертите заявиха, че това не бива да се допуска, тъй като ще се стигне до световен конфликт.

„Надали ще се стигне до използване на ядрено оръжие. Путин се крие непрекъснато в бункер и явно го е страх“, каза от своя страна политологът доц. Иво Инджов.

Журналистът Тони Николов заяви, че ни чакат трудни дни и обясни, че е важно дали войната на Путин ще стане война на Русия.

"Обикновените руски граждани не трябва да страдат от санкциите, наложени на Русия. Не би трябвало да има ограничения по отношение на свободното пътуване. И без това ще бъде ограничен притока на руски туристи, заради спрените полети", смята доц. Инджов.

Според него едва ли колониите от руски граждани по родното Черноморие могат да правят кой знае каква пропаганда.

Проф. Огнян Минчев се съгласи с това, че не трябва да се налагат санкции на обикновените хора. „Тяхното поведение обаче трябва да съответства със законите у нас“, категоричен бе политологът. Минчев каза, че не бива да забравяме, че Варна и Бургас са седалища на руски организирани престъпни мрежи: “В условията на криза могат да породят нов тип проблеми”.

"Ограничението на руски граждани по нашето Черноморие може да стане само за нови групи. Вече по нашето Черноморие има доста мащабни общности - в Поморие, в Бургас. Тези хора имат право да ползват своята собственост. Ние не можем да допуснем конфликти по линията на Украйна", заяви Минчев.

Според журналистът Тони Николов трябва да се пресече всяка руска пропаганда.

Относно списъка на Русия с неприятерлски държави Николов заяви, че това ще има преки икономически последици, тъй като руските фирми ще се разплащат с рубли. „Това е все едно да се разплащаш със шума“, каза той.

„Мерките работят. Ако Путин не направи нещо до лятото, Русия е заплашена от икономически колапс“, смята доц. Иво Инджов. По думите му България ще бъде засегната от контрамерките на Русия. „Започваме със спада на руските туристи по Черноморието“, каза той.

Как се развива войната в Украйна - следете на живо тук.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес