Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Предлагат Димитър Главчев за председател на Народното събрание

18 април 2017, 19:17 часа • 2096 прочитания

ПГ на ГЕРБ предлага за председател на парламента Димитър Главчев. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на брифинг преди първото заседание на новоизбраното 44-то Народно събрание.

„Направихме първо заседание на ГЕРБ в 44-то НС, като трябваше да бъде приет правилник за дейността на ПГ на ГЕРБ и беше приет единодушно. Една-единствена е номинация за председател на НС и тя е на Димитър Главчев. Той беше подкрепен единодушно и утре в пленарна зала ще бъде предложен за председател“, каза Цветанов.

Цветанов заяви, че за зам.-председател на парламента като единствена номинация е била предложена Цвета Караянчева.

За председател на ПГ на ГЕРБ отново е одобрен Цветан Цветанов. За зам.-председатели на ПГ на ГЕРБ са били одобрени Красимир Велчев и Снежана Дукова. С тези две зам.-председателски места ще може да подобрим работата си, смята Цветанов, цитиран от БГНЕС.

По думите му Данаил Кирилов ще бъде предложен утре за председател на Временна комисия за правилника и дейността на 44-ото Народно събрание.

За секретар на ПГ на ГЕРБ е избран досегашният секретар Станислав Иванов. За парламентарни секретари са избрани Александър Ненков и Станислав Иванов.

Преди заседанието Цветанов отново заяви, че очаква да има правителство до 4 май. Той допълни, че разпределението на квотите по министерства няма да бъде коментирано, докато не бъде готово коалиционното споразумение.

Припомняме, че преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че е предложил председателското място на НС на председателя на БСП Корнелия Нинова. Тя обаче отказала. Самата Нинова написа във Facebook: "Дали за 30 сребърника или за пост - предателството си е предателство."

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес