Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Николай Бареков поведе листата на ДПС-Доган във Враца

26 септември 2024, 20:15 часа • 1076 прочитания

В Районната избирателна комисия във Враца в последния момент преди крайния срок за регистрация на кандидатите за депутати е постъпило предложение от Тодор Алексиев Тодоров, упълномощен представител на Румен Маринов Йончев и Веселин Малинов Пенев, представляващи Коалиция „Алианс за прави и свободи", относно промяна на регистрирана на кандидатска листа в изборите народни представители на 27 октомври 2024 г. на коалицията, съобщиха от РИК във Враца.

Още: "Турската общност няма да позволи гавра с нея": Татяна Дончева за ДПС и влиянията в партиите (ВИДЕО)

След свое заседание комисията реши да заличи регистрацията на Ализан Нихат Яхова като номер едно в листата на коалицията за Врачанско. На нейно място бе регистриран Николай Тихомиров Бареков. Досегашната депутатка на ДПС от Русе отново ще се кандидатира от родния си град.

Още: Доган с по-голяма подкрепа от Пеевски: Проучване

Николай Бареков започва кариерата си като радиожурналист през 1992 година. През 2000 година заминава за София и става водещ на политическо токшоу в телевизия „Европа". Седем години е лице на сутрешния блок на bTV. През 2010 година става директор на „Новини и актуални предавания" в TV7. По-късно става и изпълнителен директор на трите телевизии TV7, News7 и Super7. На 25 януари 2014 година учредява партия „България без цензура". Бареков е и бивш евродепутат за един мандат. През август той се появи пред сарая в "Бояна" в защита на Ахмед Доган.

Още: Бареков иска да провери има ли заложници в сарая на Доган в "Бояна" (ВИДЕО)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес