Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Манолова подава оставка като омбудсман и влиза в надпреварата за кмет (ВИДЕО)

02 септември 2019, 22:00 часа • 7349 прочитания

„Утре ще подам оставка като омбудсман, за да се кандидатирам за кмет на София". Това заяви омбудсманът Мая Манолова по време на среща с граждани, публични личности и НПО.

„Можех да изляза в неплатен отпуск, но нямам нужда от застраховка. Кандидатирам се смело и почтено“, заяви още Манолова.

„Забравили сме да правим добро. Заедно се борим срещу групата на организираната алчност. Утре ще депозирам оставката си официално.

По време на срещата е станало ясно, че стартира сформирането на инициативен комитет за издигането на независимата ѝ гражданска кандидатура, а от 6 септември започва събирането на необходимите 2500 подписа за участие в местните избори.

„България се е превърнала от истински земен рай в страна на беззаконие и безвластие. Търпението ни се изчерпа! Трябва да действаме с убеденост и решителност“, посочва още Манолова.

Актьорът Христо Чешмеджиев, певицата Кристина Димитрова, музикантът Дани Милев, режисьорът Максим Генчев, тенорът Калуди Калудов и педагогът Ирена Пейкова бяха основни инициатори на срещата, в която се включиха десетки граждани.

От сдружение "Промяна за София" съобщават, че на срещата са взети решения да стартира сформирането на инициативен комитет за издигането на независимата гражданска кандидатура на Мая Манолова за кмет на София. Така от 6 септември започват събирането на подписка в подкрепа на Манолова.

След това ще работят и за изграждането на граждански инициативи на територията на цялата страна под наслов "Промяна за София и България".

Освен това е решено Манолова да подкрепи независими кандидати за кметове и общински съветници в цялата страна.

Официалният старт на кампанията на Мая Манолова за кмет на София ще бъде на 4 септември.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес