Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Областният управител на София остава

29 ноември 2014, 12:24 часа
Реклама

Категорично не става въпрос за оттегляне, няма от какво да се притеснявам. Това отвърна Веселин Пенев на журналистически въпрос дали ще се оттегли от поста на областен управител на София, съобщи БГНЕС.

Попитан дали не трябва да се откаже от поста в името на компромис за мнозинството в НС, Пенев отвърна, че компромис било това, което той се опитвал да сподели по най-приятелски начин с колегите си, които продължавали да упорстват.

Отдавам го на това, че Валери Симеонов има изключително кратък политически опит, реагира реактивно. Постави се в ситуация, в която всички се опитваме да му съчувстваме и правим всичко възможно да излезе по най-добрия начин от нея и да не продължава да настоява, че съмненията са някакъв повод за конкретни действия, от която и да е страна, каза Пенев. Още повече, когато става въпрос за назначението на министър-председателя, който е извършил тези 2 назначения, които те оспорват, добави Пенев.

Съветвам колегите си да пренасочат усилията си към далеч по-градивни неща, а не до това да бъдат сведени нещата до личностни взаимоотношения и обвинения, които нямат никаква принципна основа или фактологическа основа, заяви той. По думите му от 1989 г. се занимава активно с политическа дейност, създавайки първия синдикат "Отбрана" към КТ "Подкрепа". Минал съм през всички стъпала на консултантската политическа дейност. Сега по този лековат начин да се свеждат нещата до проблеми, свързани с една или друга персона, е несериозно, каза още той.

Припомняме, че правителството на Бойко Борисов смени 24 областни управители на 26 ноември. Областната администрация в София пое Веселин Пенев, магистър по социална и юридическа психология от Софийския университет, който се занимава с консултантска дейност. Пенев е и зам.-председателят на Народната партия "Свобода и достойнство" с лидер Корман Исмаилов.

Администрацията на София-област вече се ръководи от Росица Тодорова, директор на НУ "Христо Ботев" в Годеч. Била е заместник-областен управител на София-област.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес