Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обиждали се на очилатко: Борисов за спора за ваканцията на депутатите (ВИДЕО)

25 юли 2024, 09:55 часа • 2007 прочитания

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разказа пред медиите, че представителите на партиите в парламента си разменяли обиди по време на председателския съвет, където са спорили за депутатската ваканция. 

Той коментира, че ГЕРБ не са участвали в това. "Казаха ли как се отнасят с очилатко?", попита Борисов, като отказа да каже кой е наричан така и от кого. 

Припомняме, че по правилник парламентът е в лятна ваканция от 1 до 31 август, а по новата Конституция, ако с третия мандат не се направи правителство, парламентът трябва да продължи работа, макар че депутатите решиха да няма редовни заседания в предизборната кампания. 

Парламентът имитира дейност

Борисов изрази мнение, че този парламент вече месец и половина не произвежда нищо и прогнозира, че нищо няма и да произведе повече.

"Като кажат да работим, вчера разбрах, че 10.15 свърши парламента. Така ли трябва да работим август", каза Борисов. Според него вече месец и половина депутатите имитират дейност. 

Да си гледат партиите

Борисов смята за най-разумно всички да излязат и да си гледат партиите, а не да продължават да използват парламента за декларации и обиди. ОЩЕ: "Не можем да се разберем за ваканцията": ИТН и БСП искат парламентът да работи през август (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес