Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Нямаше кой": Главчев за промяната в МВР

26 август 2024, 10:51 часа • 1412 прочитания

"Нямаше кой", каза служебният премиер Димитър Главчев пред медиите във връзка с промяната в МВР. 

Припомняме, че преди минути премиерът представи пред президента проектосъстава на служебния си кабинет. В новия служебен кабинет са направени някои промени, като основната е смяната на Калин Стоянов в МВР с Атанас Илков. 

"Тръгнахме от там, че трябва да е професионалист от системата, за да не се политизира постът", коментира Главчев. 

Той обаче сподели, че не е имало много желаещи, които да са на такава висока позиция. "Знаете, че Илков е директор на ГДНП", каза Главчев, като уточни, че има още четири-пет главни дирекции. ОЩЕ: Радев одобри втория кабинет "Главчев": Кой е вътрешен министър?

Служебен кабинет в диалог с президента

"Промените в кабинета са направени в диалог с президента", призна Главчев. Той добави, че с всички, които е работил в досегашното правителство, е имал прекрасни отношения и комуникация. "Чисто професионално всеки от тях си свърши добре работата. Единственото, което ми се струва неприемливо, е политизирането на длъжностите", смята Главчев. 

За смяната на Георги Гвоздейков в Министерство на транспорта с Красимира Стоянова, Главчев каза, че е имал само един аргумент - сериозните проблеми в БДЖ.

Служебният премиер коментира и решението си да не съвместява поста си с този на външен министър. 

"Не ми хрумва даже да съвместяваме повече постове, защото трябва доста време да се отделя. Г-н Кондов спечели моето доверие, докато ме заместваше като външен министър. Това е причината да го предложа него", заяви още Главчев. ОЩЕ: Главчев няма да бъде дипломат №1, кой ще е външен министър?

 

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес