Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма промяна в ГТП: Министърът обясни за нововъведенията при техническите прегледи за колите

07 август 2024, 08:27 часа • 4242 прочитания

Няма промяна в правилата за годишния технически преглед и изискванията за всички автомобили са едни и същи. Дигитализацията, с която са свързани всички уреди по време на ГТП са в единна система е и игнориран човешкият фактор. Няма никакъв проблем в резултатите на ГТП.

Това заяви служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков пред bTV. 

Още: При неуспешен ГТП: Предлагат по-дълъг срок за отстраняване на повредите

Всичко зависи от грижата за автомобила

Той обясни, че има категоризация на автомобилите по отношение на годишния технически преглед. Тези автомобили, които са занемарени замърсяват повече, тъй като всичко зависи от състоянието на автомобила и неговото обслужване от страна на собственика му, посочи Гвоздейков. Независимо дали автомобилът е на 5 или на 15 години, всичко зависи от състоянието на колата, уточни министърът. 

Гвоздейков добави, че всяка една техника си иска своето и трябва да се поддържа навременно. Колкото повече поддържаме автомобила, толкова по-малко проблеми ще имаме, когато закараме колата на годишен технически преглед, изтъкна министърът на транспорта. 

Да не зареждаме от евтиното гориво

Гвоздейков призова да не се избират и евтините горива, тъй като това е риск за колата. Нека да зареждаме нормално гориво, на нормалните бензиностанции, защото е полезно за състоянието на автомобила, призова Георги Гвоздейков. 

Той уточни, че е сменен директорът на

Oще: Проблеми за годишния технически преглед с кола на бензин: Рамката за която да знаем

Скандалът с Авиоотряд 28

Гвоздейков обясни още, че е сменил директорът на Авиоотряд 28 заради натрупани нарушения - по време на работа си е позволявал да лети с частни авиокомпании. "Господин Златев не е назначен като пилот, а командирова пилотите, които са назначени като такива. В длъжностната му характеристика са разписани точните и ясни задължения", подчерта министърът. 

Той отказа да влиза в диалог с президента Румен Радев през медиите, който го обвини в компетентност, а призова държавния глава да му се обади, ако иска, за да му обясни повече защо е сменил директора на Авиоотряд 28. 

Още: Отстраненият директор на Авиоотряд 28 с въпроси към Гвоздейков

Той отрече да има политически причини и зависимости в смяната на директора на Национална компания "Железопътна инфраструктура". Още: Гвоздейков смени директора на НКЖИ

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес