Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Няма опасност да се разцепим": Какво ще правят ПП-ДБ с втория мандат? (ВИДЕО)

11 юли 2024, 13:33 часа • 869 прочитания

Няма опасност и ние да се разцепим. Това коментира депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков пред медиите в парламента във връзка с втория мандат. 

Защо вторият мандат ще отиде в ПП-ДБ?

Припомняме, че на предсрочните парламентарни избори избирателите отредиха третото място на ПП-ДБ в 50-ото Народно събрание, но заради напрежението в ДПС и изключването на депутатите, подкрепящи почетния председател на партията д-р Ахмед Доган, парламентарната група на движението намаля и ПП-ДБ вече са втората по големина група в парламента. Българската конституция предвижда президентът да връчи именно втората сила втория проучвателен мандат. ОЩЕ: Изключиха хората на Доган: ДПС стана четвърта сила в парламента (СНИМКИ)

Какво ще правят с мандата?

"Ситуацията е много динамична. Тя все още е не е обсъдена в колективните ни органи, дори и в парламентарната група. Когато вземем колективно решение, веднага ще бъде съобщено", бяха думите на Божанков. 

Той заяви, че ПП-ДБ ще бъдат внимателни и отговорни по този въпрос. ОЩЕ: Превратът приключи? Сайтът на ДПС с нова визия - всички новини за Пеевски са махнати (СНИМКИ)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес