Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Не ни слагайте в един кюп": Денков вижда партии, които умишлено рушат доверието в парламента (ВИДЕО)

21 юни 2024, 12:49 часа
Реклама

Моля ви не ни слагайте в един кюп. Не съм човек, който използва обиди и епитети. Използвам аргументи. Това каза председателят на парламентарната група на ПП-ДБ акад. Николай Денков пред медиите в парламента. 

Реклама

Според него има хора, които използват трибуната на парламента, за да рушат доверието в работата на Народното събрание. "Това е опит да бъдат минирани демокрацията и парламентът отвътре. Той е съвсем умишлен", каза още Денков. 

Благодари на Христо Иванов

Денков коментира и днешната оставка на Христо Иванов, койтосе отказа от депутатското си място. "Използвам случая искрено да благодаря на Христо Иванов, той винаги е бил много отговорен към съдбата на България. Винаги е правил това, което е необходимо, за да може страната да се развива. Той си имаше специфична експертиза по отношение на правосъдната реформа.  ОЩЕ: След бурни дебати и откровения: Депутатите приеха оставката на Христо Иванов

ПП-ДБ не водят разговори за правителство

Денков отрече формацията му да води разговори за правителство. Той разказа, че вчера Деница Сачева и Теменужка Петкова са поискали да дойдат в стаята на ПП-ДБ. "Те попитаха ще подкрепим ли Назарян, ние обяснихме защо няма да я подкрепим. Това беше срещата", добави Денков. Според него е некоректно това да бъде рекламирано като водене на разговори. ОШЕ: Борисов: Концентрираме се в първия мандат, той е единствено възможен (ВИДЕО)

Всички податели на сигнали да бъдат защитени

"Преди малко подготвихме предложение за промяна в закона, който защитава лицата, подали сигнали срещу нарушения. Това е един от законите, който беше приет във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост", каза акад Денков. 

Според него защита трябва да имат всички лица, които се опитват да осветлят неправомерни практики. ОЩЕ: Експертно разгледаха новия Закон за защита на лицата, подаващи сигнали за нарушения в Стара Загора

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес