Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Не мога да спя без нея": Петър Витанов за реденето на листите на БСП без Корнелия Нинова

20 септември 2024, 14:33 часа • 535 прочитания

"Много ще ми липсва при реденето на листите! Не мога да спя без нея" - с тези иронични думи и с усмивка бившият евродепутат от БСП Петър Витанов отговори на въпроса дали Корнелия Нинова ще му липсва при реденето на листите на социалистите за изборите.

Днес Националният съвет на БСП ще утвърди водачите на листи и кандидатите за депутати, с които коалицията "БСП - Обединена левица" ще участва в изборите на 27 октомври. Заседанието започна в 14 ч., като се очаква до края на деня да бъдат ясни имената на кандидатите.

По думите на Петър Витанов мантрата "само млади хора" сама по себе си не е достатъчна и че целта е в листите да попаднат хора, които имат достойнство и авторитет в обществото. "Очаквам да има обновление, но обновлението само по себе си не решава въпросът. Трябва да има синергия. Ако целта е само да се преизбираме и възпроизвеждаме, значи скоро ще затваряме вратите", уточни той.

Още: Софийската организация на БСП номинира доц. Наталия Киселова и Евгени Минчев за депутати

"За мен част от новото ръководство всъщност е старото, срещу чийто модел през годините сме се опитвали да се борим. Не това е важното. Това е съдбовен ден за БСП. Надявам се дори и тези хора да проявят мъдрост", добави той пред сградата на "Позитано 20".

"Не бих дал името си до някои хора от временното ръководство. Не искам да стои там. Животът не свършва с депутатството или евродепутатството. Мисля, че през годините съм доказал, че мога да се развивам и извън партийната централа. Каузата "ляво" за мен винаги си стои", подчерта Витанов.

Още: След като БСП не подкрепи освобождаването на Антон Славчев: Вигенин се възпротиви на групата (СНИМКИ)

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес