Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Не е хубаво да се скараш с двете си сестри": Борисов предупреди Мицкоски за България и Гърция (ВИДЕО)

26 юни 2024, 10:36 часа

Когато наведнъж се скараш с двете си сестри, пък братя е много силно, нищо добре не те очаква. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента като съвет македонския премиер, като под "сестри" Борисов визира България и Гърция. 

Реклама

Думите му дойдоха във връзка с искането на македонския премиер да бъде променена преговорната рамка с ЕС, в която е записано като условие вписването на българите в македонската конституция. 

Припомняме, че освен това новата власт в югозападната ни съседка наруши Преспанското споразумение с Гърция. Това направи новият президент Гордана Силяновска-Давкова, която не произнесе конституционното име на страната при своята клетва. ОЩЕ: Мицкоски чака правителство в България, иска промяна на Преговорната рамка

Борисов съветва договорите да се изпълняват

"Искам специално да кажа за колегата Мицкоски - договорите, хубави, лоши, особено международни, особено втъкани в преговорната рамка на ЕС, се изпълняват. Аз винаги съм държал на Македония, винаги съм държал на приятелството с лидерите на ВМРО-ДПМНЕ и на социалдемократите, но когато касае договорите, ние сме сестринска партия, макар че много не я харесвам тази дума да съм сестра. По същия начин и премиерът на Гърция Мицотакис е сестра. Всякакви други интерпретации не са добри за колегите от Северна Македония", каза още Борисов. ОЩЕ: Президентът: Най-големият страх на политиците в Скопие е да признаят думите "българин" и "българско"

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес