Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Националният съвет на БСП обсъди партийно наказание за Корнелия Нинова

10 август 2024, 15:19 часа • 4057 прочитания

Националният съвет на БСП възложи на Изпълнителното бюро да види какви са възможностите за наказание (партийно въздействие) срещу Корнелия Нинова и хората около нея за неспазване решенията на партията и за уронването на престижа й през последните седмици, научи Actualno.com от присъстващи на червения форум, който се проведе днес и събра кворум от 99 души.

Идеята е на следващо заседание на партийния пленум Нинова и въпросните лица да бъдат поканени.

Имаше предложения и голяма подкрепа такова наказание да бъде наложено още на днешното заседание, но се постигна съгласие да им се даде възможност да бъдат изслушани преди да се вземе решение, за да се спази партийния устав, разказаха запознати.

По повод обвиненията, че не е имало дневен ред, те разкриха, че такъв е изпратен още предния ден, а на самото заседание раздаден на регистрираните за заседанието.

Още: "Червени" депутати обидени, че отиват на пленум на БСП без материали в дневния ред

Ляво обединение

На заседанието се взе решение БСП да участва в предстоящите парламентарни избори и се даде мандат на ръководството да продължи преговорите за ляво обединение, като идеята е накрая да бъде подписан договор между левите партии и те да се явят заедно на изборите. Въпросът за името на обединението все още остава отворен.

Гуцанов: Пленумът на БСП ще предложи голямо ляво обединение

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес