Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Национален фронт за младежта": Предизборен дебат сблъсква млади лидери и кандидатите за властта (СНИМКИ)

09 октомври 2024, 13:00 часа • 331 прочитания

Емблематичният предизборен дебат, организиран от младежи, ще се случи за пети пореден път в кампанията "Лигата на младите гласоподаватели". Събитието ще се състои на 10 октомври 2024 г. (четвъртък) от 18:00 часа в зала "Яйцето" на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Мащабната инициатива се организира за трета година от Националния младежки форум (НМФ)Студентска асоциация за изследване на международните отношения (САИМО) и Студентски клуб на политолога (СКП). Целта ѝ е да повиши информираността сред младите хора по важните политически теми и да скъси дистанцията между граждани и политици. За разлика от досегашните издания, този път младежите залагат на нови и провокативни послания, с които да повишат ангажираността на кандидатите за властта и още повече да засилят интереса на младите хора.

Още: Младежки организации основаха обединението "Национален фронт за младежта" (СНИМКИ)

На този дебат за първи път ще се срещнат лице в лице представители на парламентарно представените партии и младежки лидери, обединени под формата на симулативната политическа формация "Национален фронт за младежта" (НФМ). Национален фронт за младежта е създаден единствено за нуждите на кампанията „Лигата на младите гласоподаватели“, като има за цел чрез иронични послания и провокация да предизвика по-широк интерес върху ключовите проблеми на младите хора в България.

На този етап, потвърдили участие са парламентарно представените партии в 50-ото Народно събрание. За първи път в историята на "Лигата на младите гласоподаватели" кандидатите за властта ще се изправят очи в очи с младежките представители, които от своя страна ще защитят политиките за младите хора чрез "кръстосан огън" в дебата с политиците.

Още: "Диалог между поколенията": Историческо тв предаване и дебат между младите хора и политиците (ВИДЕО)

Инициативата "Лигата на младите гласоподаватели", която се провежда за трета поредна година, цели не само да повиши информираността на младите хора по важни политически въпроси, но и да скъси дистанцията между политиците и гражданите. "Национален фронт за младежта" ще изправи политиците пред реалностите на младото поколение чрез остри, иронични и провокативни послания, които да стимулират ангажираността както на младежите, така и на управляващите.

Още: Футбол с кауза: Посолства, младежи и бежанци играят за "Училище по права на човека” (СНИМКИ)

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес