Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Моделът "Пеевски" е минало: Депутат от ПП-ДБ не иска да възстановява България с подпалвачи и бракониери

11 септември 2024, 08:28 часа • 2366 прочитания

Разграждането на модела "Пеевски" е минало. Бащите и дядовците на модела са Бойко Борисов, Ахмед Доган и Делян Пеевски. България на мен ми прилича на хилядолетна дъбова гора, в която са вилнели подпалвачи и бракониери, но впоследствие се появяват нови фиданки. С подпалвачите няма да възстановяване гората, а само с надеждни млади хора. Това заяви бившият министър регионалното развитие и благоустройството, а сега депутат от ПП-ДБ Андрей Цеков пред bTV. 

Още: "Продължаваме промяната - Демократична България" се регистрира за вота

ПП-ДБ имат ясна програма и стратегия за изборите

Има разпределение в местата за листите между партиите в коалицията ПП-ДБ, уточни Цеков.

Той посочи, че ПП-ДБ имат ясна изборна програма, която ще бъде представена и имат стратегия как да се явят на предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 27 октомври. Ние винаги сме застъпвали идеята, че в парламента трябва да влязат най-подходящите кандидати, каза Андрей Цеков. 

Според него ПП-ДБ трябва да са по-амбициозни, защото преди това са създали управление с ГЕРБ и ДПС. Цеков е на мнение, че е възможно ПП-ДБ да си върнат 100 000 гласа от чужбина. 

Андрей Цеков вярва, че хората в България вярват, че искат да живеят в нормална държава, качественото образование и здравеопазване са национален приоритет. 80% от българските граждани желаят това и наша отговорност е да убедим хората, че можем да го постигнем в името на българските граждани, сигурен е Цеков. 

Той отклони въпросите с кого ПП-ДБ ще се коалират след предсрочните избори и дали е възможна коалиция с ГЕРБ с думите, че все още е рано да се каже кои партии ще влязат в 51 Народно събрание. "Съществува реален шанс ДПС да не участва в изборите" смята Андрей Цеков. 

Още: Андрей Цеков: При кабинета "Петков" утвърдихме списък с над 400 общински проекта (СНИМКИ)

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес