Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Младежите от двете фракции в ДПС са нощували пред ЦИК

02 септември 2024, 07:29 часа • 810 прочитания

Младежите от двете фракции на ДПС са нощували пред ЦИК, за да пазят ред на формацията си за регистрация на изборите, предаде бТВ. Днес комисията отваря врати в 9.30 за регистрация на партиите и коалициите за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. 

Има ли някой преднина?

Привържениците на почетния председател на ДПС Ахмед Доган твърдят от вчера, че са първи, но днес пред бТВ предтавител на ДПС "Ново начало" коментира, че са пред ЦИК от петък вечер. 

Междувременно снощи в полунощ от лагера на Делян Пеевски съобщиха, че в 00.05 часа на 2 септември 2024 г.са подали електронно подписано заявление за регистрация за предстоящите избори за 51-во Народно събрание. ОЩЕ: ДПС на Доган: Ние сме първи по ред, ще се регистрираме за самостоятелно участие на изборите

Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк от фракцията на Доган нарече това съобщение "поредното АЛА Пеевски".

"Нито има такъв предвиден ред, нито е започнала регистрацията на партиите! Нямам думи! Действие от отчаяние на човек, който губи всичко! Не говоря за морала - него отдавна го е изгубил, ако го е имал въобще някога!", написа той в социалната мрежа снощи. 

Какво искат младежите?

"Ние младежите на ДПС - Ново начало сме тук от петък вечер. Ние държим да регистрираме нашата партия първи", каза представител на младежите. Той увери, че младежите на Ново начало не биха отвърнали на провокация, ако има такава. 

Младежите от ДПС на Доган отказаха коментар, обявявайки, че това ще се случи след регистрацията на партията.  ОЩЕ: Пеевски обяви, че е регистрирал в ЦИК "ДПС - Ново начало"

 

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес