Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Младежи учредяват “Национален фронт за младежта” с провокация към кандидатите за депутати (СНИМКИ)

20 септември 2024, 13:45 часа • 444 прочитания

Започва петото издание на "Лигата на младите гласоподаватели" по повод предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври.

Мащабната кампания се организира отново от Националния младежки форум (НМФ)Студентска асоциация за изследване на международните отношения (САИМО) и Студентски клуб на политолога (СКП). Целта ѝ е да повиши информираността сред младите хора по важните политически теми и да скъси дистанцията между граждани и политици. За разлика от досегашните издания, този път младежите залагат на нови и провокативни послания, с които да повишат ангажираността на кандидатите за властта и още повече да засилят интереса на младите хора.

По този повод за първи път "Лигата на младите гласоподаватели" ще стъпи на политическата сцена, макар и симулативно, посредство учредяването на "Национален фронт за младежта" - обединение на младите хора в България.

Що е то младежка партия?

Всъщност "Националния фронт за младежта" ще представлява младото поколение на политическата сцена. Това обединение има за цел да привлече по провокативен начин вниманието към реалните проблеми на младите хора и младежкия сектор, чрез иронични и достъпни послания, които да стимулират активността и ангажираността както от страна на младежите, така и от страна на управляващите. Идеите, които НФМ защитава, ще бъдат представени по време на учредяването на "партията". Те са базирани на целите, по които работят организаторите на "Лигата" от години, съобщават от прессотдела на кампанията.

Още: Младежкият политически активизъм: Бъдещи управляващи с искания към депутатите (СНИМКИ)

На 26 септември "Национален фронт за младежта" ще обяви своя манифест - стратегически документ, който отразява ключовите политики и потребности на младите хора в България. Този манифест цели да даде гласност на техните идеи и да покаже важността на младежкото участие в политическите процеси.

Очакванията на организаторите на събитието са това да е първа стъпка към засилване на диалога между младите и политическите лидери в страната. Те споделят, че "Лигата" постепенно се е превърнала в социален феномен за мрежата на младежките и студентските организации и за активните млади хора и вид изпитна сесия на политиците пред младите хора.

Още: "Еразъм" проекти, младежки политики, стажове: Кандидати за европарламента спориха пред младите хора (СНИМКИ)

В тазгодишната "Лига" активни студенти и младежки представители ще вземат участие и в предаването "Референдум", което ще направи специално издание по темите и проблемите на младежкия сектор на 24 септември (вторник) от 21:00 часа по БНТ. Работи се активно и по множество инициативи, сред които и по програмни документи, подписани с младежките крила на политическите сили. Предстои и кулминацията под формата на предизборен дебат в разгара на кампанията за изборите на 27 октомври.

Снимки: Национален младежки форум

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес