Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мирослав Иванов: ГЕРБ преживяха огромен катарзис за Гешев

18 май 2023, 18:04 часа • 2420 прочитания

„Не мога да скрия радостта си от огромния катарзис, който е преживяла групата на ГЕРБ – СДС“, каза депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Мирослав Иванов по време на дебата по Наказателно-процесуалния кодекс в правна комисия, с който се въвежда механизъм за разследване на главния прокурор. Думите му бяха породени от заявката на ГЕРБ законопроектът да бъде разгледан още утре в пленарна зала. ОЩЕ: ГЕРБ иска още утре механизма за разследване Гешев да влезе в парламента.

Според него ГЕРБ за пореден път изразяват готовността си да подкрепят този законопроект и готовността си да не използват процедурни хватки, за да спират неговото приемане.

„До момента, в който този законопроект не бъде приет на две четения, няма да имам пълното доверие, че вие ще спазите вашите ангажименти. Ще видим дали това ще се случи.

Според него, колкото и заявки да се дават сега, това не може да отмие срама от миналия парламент. „Хората имат глави на раменете си“, подчерта Иванов.

Той отбеляза още, че ГЕРБ са защитили своя доскорошен приятел, който е казал, че е разочарован от тях. “Надявам се това разочарование да е един позитивен акт за България“, добави още депутатът.

"Мога да говоря за лични отношения във вашата парламентарна група, в които участвате и вие и други ваши колеги“, предупреди АДесислава Атанасова. Тя отговори, че това решение не е плод на катарзис,  а на политически ангажимент и напомни, че всъщност ПП-ДБ са отсъствали от комисия в предходния парламент, когато е разглеждан механизмът за контрол на главния прокурор. 

Припомняме, че в предходния парламент само половината от депутатите от ГЕРБ подкрепиха законопроекта. Тогава този механизъм беше приет само символично. Причината за това беше, че нямаше време той да мине на второ четене през комисия и зала. ОЩЕ: Депутатите символично приеха механизъм за разследване на главния прокурор. 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес