Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Министър Богданов заминава в САЩ

04 февруари 2024, 10:09 часа • 2477 прочитания

На 5 февруари (понеделник) министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и заместникът му Николай Павлов заминават на работно посещение в Съединените американски щати, съобщиха от министерството.

С кого ще се срещнат?

В столицата Вашингтон те ще проведат срещи с представители на Групата на Световната банка, Търговска камара на САЩ, както и с представители на международни корпорации в сферата на автомобилната индустрия, логистиката, високите технологии и производството на системи за съхранение на енергия. Предвижда се да бъдат обсъдени въпроси от общ интерес в областта на икономиката и инвестициите.

Сглобката и визитата в САЩ

Припомняме, че през седмицата посещението в САЩ стана повод за размяна на реплики меджу партньорите в сглобката. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов попита защо в Щатите ще ходят министри, които са били там само преди седмица-две, на което министър-председателят реагира, че някой се опитва да осуети посещението. Борисов на свой ред не се разпозна в думите му и каза,че не е против визитата, а против разточителството. Денков пък напомни за разделението на властите и коментира, че намира за напълно некоректно такава информация да се обявява предварително и да се иска отчет за нещо, което още не се е случило.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес