Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Местан не остана по-назад и се срещна с опозицията в Турция

30 март 2016, 12:27 часа • 1763 прочитания

След като вчера бившият председател на ДСП и основател на ДОСТ Лютви Местан пристигна в Турция, днес той се срещна с лидера на опозицията в южната ни съседка.

Местан и негови сподвижници са се срещнали с председателя на основната опозиционна партия Народна републиканска партия (CHP) Кемал Кълъчдароглу. "На срещата, която продължи малко повече от час, Лютви Местан и колегите му запознаха председателя Кълъчдароглу с актуалната политическа ситуация в България, както и с мотивите за учредяването, принципите и целите на ДОСТ", съобщиха от партията.

В сряда, 23 март, пък от ДПС съобщиха, че съпредседателите на движението Рушен Риза и Четин Казак, председателят на парламентарната група за приятелство с Турция Ердинч Хайрула, членът на тясното партийно ръководство Исмет Кахраман и кметът на Кърджали Хасан Азис са на посещение в Турция. Делегацията е била приета от председателя на най-голямата опозиционна партия в Турция - Републиканската народна партия (CHP), Кемал Кълъчдароглу.

Срещата днес, 30 март, се е осъществила по покана на Кълъчдароглу. По време на срещата с българската делегация той заяви, че ще следи процесите в България и ще се радва, ако бъдат реализирани политическите намерения, които биха допринесли за социално-икономическото развитие на страната ни и просперитета на българските граждани.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес