Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манолова: Няма да съм кандидат, призовавам лидерите вляво за крачка назад (ВИДЕО)

17 септември 2024, 12:03 часа • 683 прочитания

Очакването ми е никой от лидерите вляво да не участва в предстоящите листи. По този начин ще покажем, че не сме в това обединение заради депутатските места. Това каза лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова на пресконференция във връзка с лявото обединение. 

"Няма да участвам в листите на "БСП - обединена левица". Няма да бъда нито водач на листа, нито ще участвам в листа на лявото обединение. Заявих го още при първата ни среща, като казах е, че време лидерите да направят крачка назад, че аз ще направя крачка назад", заяви Манолова.

Тя увери, че ще участва активно в кампанията, а след това ще помогне с експертиза и в парламента. ОЩЕ: 16 леви формации правят стъпка към обединение 

Според нея лявото обединение е нещо много по-голямо от уреждането с водачески места на лидерите на левите формации. "Ние участваме в това обединение, за да върнем доверието в левицата, за да направим силно представителство на левицата в следващия парламент и пътят към това минава през крачка назад на лидерите вляво", смята още Манолова. 

По думите й мотото на Корнелия "Или аз или никой" е докарало лявото до под 20 депутати и БСП на 7%. "Приветствам заявката на някои от лидерите вляво, че няма да бъдат водачи на листи в предтоящите избори и призовавам тези, които още не са го направили, в следващите дни да го направят", добави Манолова. 

Освен призива си към левите формации, Манолова отправи този апел и към парламентарните партии. "Време е вие да дадете път на младите", добави още Манолова. ОЩЕ: БСП беше заложник на кариерата на Корнелия Нинова и сега е заложник на прищявката на приближения ѝ кръг

Единственото условие на БСП

Зафиров благодари на лидерите на партиите в обедниението, че нито веднъж не са поставили въпроса за места в листите, като посочи, че единственото условие на БСП е било в листите да няма лица с неясен профил и спорна репутация.

"Процесът по структуриране на лявото обединение продължава активно. Вече сме на етап финализиране на нашата предизборна програма и структуриране на нашите кандидатдепутатски листи. По този повод бързам да кажа, че всички информации, които периодично изтичат по темата, конкретно говоря за водачи на листи и всичко останало, са плод на спекулации и не отговарят на истината. Окончателният състав и водачите на нашите листи ще станат ясни до края на седмицата", добави Зафиров. ОЩЕ: Кирил Добрев: Лявото обединение е мечта на много хора, ще доведе до ръст на гласовете

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес