Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кънев предложил на президента да свика отделен КСНС

22 ноември 2016, 17:11 часа • 817 прочитания

Срещнах пълно разбиране на необходимостта всички политически сили, както и действащият и новоизбраният президент да потвърдят българския консенсус по отношение на членството в НАТО – една обща национална позиция, по отношение на сигурността в Югоизточна Европа и Черноморския басейн, включително и бежанската криза, обща позиция за предстоящите срещи на външните министри на НАТО и на военните министри на НАТО, които ще бъдат в края на тази година и началото на следващата.

Това каза председателят на ДСБ Радан Кънев пред журналисти след края на консултациите при президента Росен Плевнелиев, предаде Фокус.

По думите му това ще бъдат две срещи – изключително важни, на които България няма да има редовно правителство и ще участват служебни министри.

"На всичкото отгоре възможно е да участват двама различни служебни министри“, заяви Кънев.

„Предложих на президента да свика отделен КСНС по повод външнополитическите и отбранителните приоритети на България“, обяви той.

По думите му предизборната кампания е минала под знака на един помитащ популизъм. „Особено по външнополитически и геополитически теми. Този популизъм трябва да остане зад гърба ни“, каза Кънев.

Той добави, че оттук нататък националната сигурност и стратегическия интерес на България са твърде важни, за да бъде страната заложник на още една от перманентните предизборни кампании. „Моите впечатления са, че ще има трети служебен кабинет на г-н Плевнелиев още през месец декември“, подчерта Кънев.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес