Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Къде е ЦИК?" се питат в правна комисия

15 декември 2022, 17:18 часа • 1428 прочитания

В началото на заседанието на Правна комисия възникна спор. Поводът за него беше отсъствието на представители на Централната избирателна комисия (ЦИК), които са били поканени на дебата за президентското вето върху Изборния кодекс, с който се връща хартиената бюлетина.

ОЩЕ: Радев спря връщането на хартиената бюлетина

Председателят на Правна комисия Радомир Чолаков обяви, че ЦИК е изразила становище пред оглавяваната от него комисия, че в качеството и си на орган на управление на изборите, ще приложи разпоредбите на закона след влизането му в сила, както са приети от Народното събрание.

„Разбирам това писмо, че и да направим извънредно заседание специално за тях, те пак ще ни върнат същия отговор“, каза Чолаков.

Мирослав Иванов от „Продължаваме промяната“ коментира, че все още сме парламентарна република. „Всеки един орган на решаване на власт е длъжен да се яви, когато бъде задължен да бъде изслушан“, смята Иванов и подчерта, че е важно да бъде чуто мнението на ЦИК.

От „Продължаваме промяната“ поискаха извънредно заседание на комисията, в която да бъдат изслушани членовете на ЦИК, като Чолаков им обеща да свика такова. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес