Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кристиян Шкварек: За изборите държавата похарчи над 500 млн. лева - колкото за две детски болници

07 април 2023, 22:15 часа • 5877 прочитания

Към този момент сме дали като държава около 500 милиона за предсрочни избори. Това са две детски болници. Това заяви Кристиян Шкварек в предаването "Панорама" по БНТ. Според него, ако сега не се направи правителство, ще отидем на избори за шести път и ще бъдат похарчени пари за още поне половин детска болница.

Шкварек припомни, че преди 2-3 години, когато се състояха революцията на площадите - тя беше за да се свали правителството и да иска оставката на тези, които са на власт. "В последно време българите вече смятат, че е добре по-скоро на всяка цена да има някакво правителство, отколкото да отиваме за шести, седми, осми или девети път на избори и да дадем още две или три детски болници като стойност", беше категоричен политическият анализатор. "В същото време нашите съседи се развиват - в Атина строят най-голямата сграда в държавата. В Румъния са дали три проекта за по 150 млн евро. У нас - нищо", допълни той.

За 3 години нищо не се случва и нищо не се развива - ако ще и да има най-добрите служебни правителства, категоричен бе Шкварек. Той смята, че ако това продължи като ситуация този, който откаже да състави правителство, ще бъде жестоко наказан на следващите избори.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес