Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Костадинов твърди, че е водил разговори със знакови лица от ПП-ДБ за кабинет

25 юни 2024, 10:39 часа

Водили сме разговори със знакови хора от ПП-ДБ. Смятаме да продължаваме да ги водим. Решението зависи от тях. Това каза лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пред медиите след консултациите при президента. 

Реклама

Припомняме обаче, че ПП-ДБ вчера коментираха пред държавния глава, че не биха подкрепили правителство с участието на "Възраждане", защото имат сериозни геополитически различия. Идеята на Костадинов е да се обединят всички партии срещу ГЕРБ и ДПС. За да се стигне до трети мандат обаче, първият и вторият трябва да бъдат неуспешни. ГЕРБ пък вчера обявиха, че ще предложат правителство на малцинството. ОЩЕ: Бойко Борисов: ГЕРБ предлага правителство на малцинството

Ще спре ли токът на политическата система?

"Или ПП-ДБ приемат вариант да разсъждават в момента за съставянето на общ кабинет с консенсусни фигури срещу ГЕРБ и ДПС за България, или подаряват властта на ГЕРБ и ДПС", добави Костадинов. 

Според него - или ще се създаде правителство, което ще изключи ГЕРБ и ДПС и ще нормализира българската политическа система, или ГЕРБ и ДПС ще създадат правителство, което ще изключи тока на политическата система“, каза Костадинов.

Ако ИТН вземат третия мандат

На въпрос, ако третият мандат отиде в ИТН, Костадинов отговори: "Ако няма ГЕРБ и ДПС вътре в уравнението, сядаме да говорим още днес". 

"Бог да прости българската република"

Костадинов смята, че ДПС сепарира нашите региони и създава отделни анклави, в които полицията, прокуратурата, съда и общинската власт е в техни ръце. "Ако това нещо се мултиплицира на национално ниво, Бог да прости българската република", каза Костадинов. ОЩЕ: Костадинов иска да направи стрес тест на партиите с третия мандат

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес