Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Костадин Костадинов с лекция, че Копейкин е равно на Св. Георги Победоносец

02 септември 2024, 13:45 часа • 3692 прочитания

"Когато бях в Москва, разгледах и държавния музей. Обикаляхме го близо 3 часа и в една от експозициите попаднах на следния експонат - увеличено копие на първата копейка. Както се вижда от текста, причината тази руска монета да се нарича така е, че на нея е изобразен конник с копие, който според някои изследователи е Св. Георги Победоносец (днес присъстващ на руския герб). От руската дума "копейщик", която означава копиеносец, се появява и прозвището копейка, с която този тип монети остават в историята. Пиша всичко това специално за родните еничари, които, както е добре известно, са обсебени от копейките, само за тях мислят, за тях пишат и от тях се страхуват. Имайки предвид, че Св. Георги е символ на победата на доброто над злото, еничарите има от какво да се страхуват".

Думите са публикация на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов във Фейсбук. Припомняме, че делегация на партията отиде на форума на БРИКС в Москва: "Възраждане" на форума на БРИКС в Москва: По покана или с купени билети? (СНИМКИ)

Разследващият сайт Bird.bg обърна внимание и на снимки, на които личи, че Костадинов и негови съратници се срещат със санкциониран от САЩ, Великобритания, Канада, Австралия, Швейцария, EC и със запорирани във Франция активи руски политик Василий Иконников: "До Кремъл и назад" - приказка за копейката, която искала да е рубла

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес