Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коя е Рая Назарян - предложението на Борисов за председател на парламента?

18 юни 2024, 17:56 часа • 6763 прочитания

Рая Назарян ще бъде номинирана от ГЕРБ за председател на Народното събрание - и ако не получи подкрепа, ГЕРБ ще се откаже от преговори за съставяне на ново правителство.

Това стана ясно от среща на Бойко Борисов с парламентарната група, на която присъстваха Деница Сачева, Теменужка Петкова и самата Назарян.

Коя е Рая Назарян?

Назарян е юрист и е депутат едва от 2022 година насам. През последната година обаче тя се превърна в едно от "остриетата" на партията на Бойко Борисов, като в 49-ото Народно събрание дори беше зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Тя беше част от преговорния екип при провалилата се премиерска ротация преди няколко месеца. Назарян е част и от сегашния екип за съставяне на правителство. Още: Христо Иванов е по-харесван от Рая Назарян в 24-ти МИР

От публикация на Тома Биков през 2021 г. се разбира, че тя е била негов адвокат по иск, заведено срещу него от БОЕЦ заради изказване по "Нова телевизия", че организацията се финансира от банкера Цветан Василев заради критичните статии по повод на свързаната с Борисов къща в Барселона в каталунското издание "Ел Периодико".

В сайта на кантората й е записано, че за осем години юридически стаж тя има опит "в областта на облигационното, вещното, застрахователното, семейното и наследствено право и богат процесуален опит по търговски, граждански и данъчни съдопроизводства пред българския съд, както и пред местни и чуждестранни арбитражи". 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес