Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой е Костадин Ангелов - кандидатът на ГЕРБ за министър на здравеопазването?

01 юли 2024, 10:58 часа

Проф. Костадин Ангелов е номинацията на ГЕРБ-СДС за министър на здравеопазването. Той заемаше поста в третото правителство на Бойко Борисов.

Реклама

Кой е Костадин Ангелов

Роден е на 7 юни 1977 г. в Нова Загора. Магистър по медицина и по обществено здраве и здравен мениджмънт от Медицинския университет в София. Хирург по специалност, има завършени курсове по хирургична онкология, по хепатобилиарна и панкреатична хирургия, както и курс по „Екстрахепатален хилусен холангиокарцином и рак на жлъчния мехур" в International School of Surgical Oncology of IASGO. От 2015 г. е и магистър по финанси от УНСС.

Професионалната му кариера започва през 2004 г. от Спешното отделение на УМБАЛ „Св. Анна". Две години покъсно започва като хирург в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Александровска", където работи и до днес, като е минал през няколко нива в йерархията на болницата до неин изпълнителен директор в годините между 2013 и 2020 г.

В годините между 2006 и 2011 г. е завеждащ Учебна дейност на Катедрата по хирургия, Медицински Университет - София. От 2016 г. до момента е член на Факултетния съвет на вуза, а до 2020 г. е бил член и на и на Академичния съвет на МУ. Има лекции по хирургия на студенти по медицина, студенти по дентална медицина, стажант лекари, обучение на специализанти и докторанти по хирургия Научен ръководител на докторанти и специализанти. От 2014 до 2020 г. е член на Управителния съвет на Асоциацията на Университетските болници за активно лечение в България. Бил е секретар на Българското Хирургическо Дружество, както и главен редактор на сп."Хирургия", Официален орган на БХД

Депутат от Велико Търново от 45-ото НС насам.

Кои са останалите имена в кабинета "Желязков" - вижте тук.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес