Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой е Атанас Илков - предложението на Димитър Главчев за вътрешен министър?

26 август 2024, 10:44 часа • 4184 прочитания

Новият министър на вътрешните работи ще е Атанас Илков, който в момента е шеф на ГД "Национална полиция".

Служебният премиер Димитър Главчев обясни в президентството днес (26 август), че Илков е бил назначен в диалог с Радев и аргументира избора му с това, че не е имало други желаещи в МВР за поста.

Илков е известен с това, че е планирал акцията на МВР през 2014 г. в Лясковец по изваждането на въоръжен барикадирал се мъж. Още: Явор Божанков очаква нова калинка на мястото на Калин Стоянов

При неуспешната операция избухна престрелка, при която беше убит Емил Шарков от Специализирания отряд за борба с тероризма, а още трима служители бяха ранени.

Илков е бил шеф и на пловдивската полиция. Той беше едно от главните лица, когато Бойко Рашков в качеството си на редовен МВР министър отвори пред обществото аферата АМ "Хемус" - припомнете си: МВР с нови разкрития за престъпления по строежа на АМ "Хемус"

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков твърди, че Илков е предлаган от Мария Габриел за министър на вътрешните работи преди Калин Стоянов.

"Тогава го отхвърлихме заради Лясковец и Пеевски, разбира се. Не сме си променили мнението и днес", казва той в публикация във Facebook.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес